Nieuwsbrief

4 oktober 2018


Techno Promo
Maandag 17 september zijn we naar Techno Promo geweest. De kinderen hebben verschillende doe-activiteiten gedaan. Deze activiteiten hebben allemaal te maken met verschillende beroepen uit de techniek.
Ook hebben ze allemaal een werkstukje gemaakt. Het was een leerzame middag.

Kinderpostzegels
Een week lang hebben de kinderen kinderpostzegels verkocht. Ze waren erg enthousiast en hebben samen veel geld opgehaald voor het goede doel 'Een veilig thuis voor ieder kind'! Dit jaar konden we ook een lokaal doel kiezen. Een deel van onze opbrengst gaat naar het asielzoekerscentrum in Grave.

Kinderboekenweek
Dinsdag 2 oktober hebben wij met de hele school de Kinderboekenweek geopend. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van Vriendschap, kom erbij! 
Vrijdag 11 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek en worden de gouden en zilveren griffels en penselen uitgereikt.
De kinderen schrijven een verhaal over vriendschap en maken daar ook een illustratie bij.

Jeelo 'Omgaan met elkaar'
In Nederland leven we met veel verschillende mensen dicht op elkaar. Iedereen is anders. Dat maakt het leuk en zo kunnen we van elkaar leren. Maar iedereen heeft ook een eigen mening. En eigen waarden en normen. Hoe zorgen we ervoor dat we fijn samen leven, terwijl we niet allemaal hetzelfde zijn en denken? Het doel van dit project is om meer te leren over overeenkomsten en verschillen tussen mensen zodat leerlingen met deze verschillen leren omgaan en deze verschillen meer leren waarderen.

In groepjes hebben de kinderen mensen geïnterviewd.
De kinderen hebben een taakverdeling en planning gemaakt. De interviews gaan over het waarderen van verschillen. Welke positieve en negatieve ervaringen hebben de verschillende mensen. Volgende week gaan we de interviews uitwerken.
 
Spelling
Elke vrijdag krijgen de kinderen een dictee van de 2 laatste spellingcategorieën die zijn aangeboden.
Soms krijgen ze een dictee over meerdere categorieën. De kinderen kunnen het mapje met de woordpakketten mee naar huis nemen om te oefenen.